ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Μικρής Διάρκειας


  Σημαντική Ανακοίνωση: 
  Λόγω αυξημένης κίνησης, παρακαλούμε να προσέλθετε έγκαιρα στον χώρο στάθμευσης, ώστε να έχετε επαρκή χρόνο για τις διαδικασίες του ταξιδιού σας.

  Χώρος στάθμευσης Μικρής Διάρκειας (1 & 2)

  Κάντε κράτηση online και κερδίστε σημαντικές εκπτώσεις. 

  Ο χώρος στάθμευσης Μικρής Διάρκειας (1 & 2) βρίσκεται στο επίπεδο των Αφίξεων, απέναντι από τον Κύριο Αεροσταθμό, με 1.360 διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

  • Περπατήστε μόνο 1-2 λεπτά για τον Κύριο Αεροσταθμό.
  • Δωρεάν στάθμευση για 20’. Ισχύει για έως 2 εισόδους την ημέρα σε όλους τους χώρους στάθμευσης συνολικά. Από την 3η διέλευση ισχύει χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου. Για παραμονή έως 1 ώρα ισχύει χρέωση 6€.


  Ηλεκτρική φόρτιση οχημάτων στο χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1

  Το Επίσημο Parking του Αεροδρομίου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Blue εγκατέστησε 14 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης συμβατά με όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα (καλώδιο, όχημα). Ο σταθμός δημόσιας φόρτισης της ΔΕΗ Blue συνδυάζει μία ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120kW και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες Ηλεκτρικών Οχημάτων στο ίδιο σημείο.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • 5 διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC
  • Ένας ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)
  • Ένας ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC

  Για να φορτίσετε το όχημά σας, ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Σαρώνετε το QR code στην επιλεγμένη θύρα φόρτισης & κατεβάζετε την εφαρμογή ΔΕΗ BlueΕάν έχετε ήδη κατεβάσει την εφαρμογή ΔΕΗ Blue, επιλέγετε «Σάρωση QR» και σαρώνετε τον κωδικό QR στην επιλεγμένη θύρα φόρτισης.
  • Στην εφαρμογή επιλέγετε τρόπο πληρωμής πατώντας «Ρυθμίσεις/Τρόποι πληρωμής/προσθήκη τρόπου πληρωμής».
  • Συνδέετε το καλώδιο φόρτισης στο όχημα & στην εφαρμογή επιλέγετε «Έναρξη φόρτισης».
  • Η εφαρμογή σας ειδοποιεί όταν η φόρτιση του αυτοκινήτου σας θα έχει ολοκληρωθεί.
  • Για να τερματιστεί η φόρτιση, στην εφαρμογή επιλέγετε «Τερματισμός φόρτισης» και εν συνεχεία αποσυνδέετε το καλώδιο φόρτισης από το όχημα.
  • Με τον τερματισμό της φόρτισης το αντίστοιχο ποσό χρεώνεται στην πιστωτική/ χρεωστική κάρτα σας. Επισκεφτείτε το www.deiblue.com για να ενημερωθείτε για τις τιμές χρέωσης στους φορτιστές ΔΕΗ Βlue.
  • Προσθέτετε, εφόσον επιθυμείτε, το σταθμό φόρτισης στα αγαπημένα σας για να τον εντοπίζετε άμεσα.

  Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε αναρτημένες πάνω στους φορτιστές.

  Σας ενημερώνουμε ότι ο σταθμός φόρτισης στο Short Term 2 Parking (φορτιστής BMW) δεν είναι πλέον διαθέσιμος για δημόσια χρήση.

  Άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα

  Ειδικά διαγραμμισμένες θέσεις υπάρχουν στους χώρους στάθμευσης Μικρής Διάρκειας (1 και 2) με τις χρεώσεις που ισχύουν και στο χώρο στάθμευσης Μακράς Διάρκειας.

  Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τα Άτομα με Αναπηρία και τα Άτομα με Μειωμένη Κινητικότητα σας παρακαλούμε διαβάστε το ηλεκτρονικό μας έντυπο στους Σχετικούς Συνδέσμους

  ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (1 & 2)
 • Μακράς Διάρκειας


  Σημαντική Ανακοίνωση: 
  Λόγω αυξημένης κίνησης, παρακαλούμε να προσέλθετε έγκαιρα στον χώρο στάθμευσης, ώστε να έχετε επαρκή χρόνο για τις διαδικασίες του ταξιδιού σας.

  Χώρος στάθμευσης Mακράς Διάρκειας
   

  Κάντε κράτηση μέσω της υπηρεσίας online και κερδίστε σημαντικές εκπτώσεις. Ο χώρος στάθμευσης Μακράς Διάρκειας βρίσκεται παραπλεύρως της Αττικής Οδού, με 5.800 διαθέσιμες θέσεις.

  Μετακίνηση από/προς το χώρο στάθμευσης Μακράς Διάρκειας:

  • Διασχίστε την πεζογέφυρα που οδηγεί στο Επίπεδο των Αναχωρήσεων σε περίπου 5 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε το λεωφορείο (shuttle bus) που παρέχεται δωρεάν. Χρόνος μεταφοράς: 5-6 λεπτά.

  Διατίθεται 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών. Για την περαιτέρω εξυπηρέτησή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό των χώρων στάθμευσης, πιέζοντας το κουμπί πληροφοριών που βρίσκεται στα αυτόματα ταμεία και στα μηχανήματα ελέγχου εισόδου-εξόδου.


  ECONOMY


  Διατίθεται MONO για online κρατήσεις και είναι ιδανική επιλογή για παραμονές μεγάλης διάρκειας. Οι 1000 πρώτες θέσεις της ημέρας είναι διαθέσιμες στην χαμηλότερη τιμή των 5€/ημέρα για κράτηση με προπληρωμή.

  Μετακίνηση από/προς το Economy:

  • Χρησιμοποιήστε δωρεάν το λεωφορείο (shuttle bus). Χρόνος μεταφοράς περίπου 8-10 λεπτά. 

  Οδηγίες πρόσβασης στο Economy μέσω της Αττικής Οδού:

  • Ακολουθήστε τις πινακίδες προς το χώρο στάθμευσης Μακράς Διάρκειας και εισέλθετε στο χώρο στάθμευσης Economy ακολουθώντας τη σήμανση με πράσινο χρώμα.


  Άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα

  Παρέχονται ειδικά διαγραμμισμένες θέσεις στους χώρους στάθμευσης Μακράς Διάρκειας. Προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας στάθμευσης Μακράς Διάρκειας, σε κατάλληλες θέσεις και στους χώρους στάθμευσης Μικρής Διάρκειας (1 και 2) στην ίδια ακριβώς τιμολογιακή πολιτική με το χώρο στάθμευσης Μακράς Διάρκειας.

  Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία και τα Άτομα με Μειωμένη Κινητικότητα μπορείτε να διαβάσετε στο ηλεκτρονικό μας έντυπο στους Σχετικούς Συνδέσμους

  ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ / ΕCONOMY

 • Valet Parking

  Valet Parking

  Οδηγήστε το αυτοκίνητό σας στο επίπεδο των Αναχωρήσεων (Είσοδος 4 του Κύριου Αεροσταθμού), παραδώστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στο εκπαιδευμένο προσωπικό και το αυτοκίνητό σας θα σας παραδοθεί στο ίδιο σημείο την ακριβή ημέρα και ώρα που εσείς ζητήσετε!

  Υπηρεσίες πλυσίματος είναι διαθέσιμες.

  • Εσωτερικό καθαρισμό 9.00€
  • Εξωτερικό καθαρισμό 11.00€
  • Εσωτερικό & Εξωτερικό καθαρισμό 18.00€
  • Βιολογικό καθαρισμό 50.00€


  Ηλεκτρική μετακίνηση τώρα και στο αεροδρόμιο!

  Ο πρώτος σε αεροδρόμιο της Ελλάδας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων είναι πλέον γεγονός.

  Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με την BMW Hellas προσφέρει στους χρήστες του Valet Parking που είναι κάτοχοι ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων (που φέρουν υποδοχή TYPE 2), τη δυνατότητα φόρτισης του οχήματός τους χωρίς καμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση πέραν αυτής της στάθμευσης.

  Με την άφιξή σας στο Valet Parking απλά ζητήστε από το εξειδικευμένο προσωπικό μας να σας φορτίσει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και να σας το παραδώσει έτοιμο στην επιστροφή σας.

  VALET PARKING
 • Μοτοσυκλετών

  Χώρος στάθμευσης μοτοσυκλετών

  Δωρεάν χώρος στάθμευσης για μοτοσυκλέτες, για επιβάτες και επισκέπτες, διατίθεται στο επίπεδο των Αφίξεων ακριβώς πριν τον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.